Utorak , 10 Prosinac 2019
deenhr
ATRAKTIVAN IZLOŽBENI PROSTOR TZ-a NA SAJMU KNJIGA

ATRAKTIVAN IZLOŽBENI PROSTOR TZ-a NA SAJMU KNJIGA

U zanimljivosti Sajma knjiga u Nedelišću – Mesap libar 2014.  ubrajaju se gostovanja međimurskih književnika, Kristijana Ugrine i njegovog kazališta za djecu, izlaganje Krešimira Mišaka urednika i voditelja popularne HTV-ove emisije Na rubu znanosti – ali i atraktivan štand Turističke zajednice Općine Nedelišće.

Na pravom smo mjestu, Sajmu knjiga, postavili repliku drvene tiskarske preše koju smo posudili od TZ Grada Koprivnice, a na kojoj su posjetitelji mogli doživjeti umijeće tiskarstva. Uz asistenciju grafičara Ivana Hermana iz Peteranca u Podravini, preko stotinu prolaznika otisnulo je novi logotip TZO Nedelišće – po prvi put predstavljen javnosti upravo na Sajmu. Slična tiskarska preša se izrađuje za Nedelišće, čime ćemo dobiti atraktivnu zanimaciju za posjetitelje i promovirati povijesno važnu činjenicu prve tiskare koju su Zrinski doveli na ove prostore.

Kako je tema sajma bila i muzička oprema, na štandu TZO Nedelišće bila je izložena i oprema Puhačkog orkestra Općine Nedelišće. U petak su djeca iz DV Zvončić posjetiteljima prezentirala recikliranje papira, kao i tiskarski zanat na njihov način. U subotu je TZO Nedelišće ugostila ravnatelja Muzeja Međimurja, mr. sc. Vladimira Kalšana s predavanjem na temu povijesti tiskarstva u Nedelišću.OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_1507 IMG_1516 IMG_1521 IMG_1596