Srijeda , 8 Travanj 2020
deenhr
Čuvari tradicije proslavili 80 godina postojanja

Čuvari tradicije proslavili 80 godina postojanja

Kulturno umjetnička udruga ‘Seljačka sloga’ iz Nedelišća, protekle subote, 25. studenog pred prepunom školskom dvoranom proslavila je 80 godina djelovanja. Iako je prošlo velikih 8 desetljeća, cilj udruge je i dalje isti: očuvanje i promicanje kulturnog nasljeđa Međimurja.

Dvosatni program upotpunili su mali i veliki folklor, veterani, tamburaški i puhački orkestar te kazališna družina. Koreografije su potpisali Hrvoje Horvat, Ivana Hajdinjak i Jelena Turan dok je tekst za dramsku izvedbu potpisala novinarka i spisateljica Kristina Štebih.

Predsjednik udruge Ivan Trojnar u svom govoru se, između ostalog, osvrnuo i na pokretanje jedinstvene manifestacije – Smotru međimurske popevke koja je danas na popisu nematerijalnog kulturnog dobra Republike Hrvatske, a uskoro bi trebala dospjeti i na listu UNESCO-a.

Među brojnim uzvanicima na svečanom obilježavanju osam desetljeća rada bili su i međimurski župan Matija Posavec i načelnik Općine Nedelišće Darko Dania koji su u željama za uspješan rad poručili kako će vrijedni članovi Sloge uvijek moći računati na podršku lokalne zajednice.

Izvor: eMedjimurje.hr