Utorak , 19 Studeni 2019
deenhr
Gostovanje pjevačkog zbora Josip Vrhovski u Ravnoj Gori

Gostovanje pjevačkog zbora Josip Vrhovski u Ravnoj Gori

Proteklog vikenda, točnije 2.7.2016. Pjevački zbor Josip Vrhovski gostovao je na PAN Festivalu kod domaćina PZ Gimpl iz Ravne Gore. Prijateljstvo među zborovima traje već nekoliko godina od snimanja showa „Do posljednjeg zbora „. Iz konkurencije se izrodilo prijateljstvo koje članovi obaju zborova iznimno cijene. Osim PZ Josip Vrhovski na PAN festivalu sudjelovali su i Mješoviti zbor AD HOC iz Domagovića, Dječji pjevački zbor Brežice, Vokalna skupina VITANEO i domaćin, PZ Gimpl. Večernjem koncertu prethodilo je druženje u Fužinama i spilji Vrelo gdje su gosti uživali u prirodi i svježem zraku Gorskog Kotara. Večernji koncert održan je sa velikim zadovoljstvom i uspjehom a PZ Josip Vrhovski nagrađen velikim pljeskom. Osim tradicionalnih međimurskih pjesma otpjevali su i Istarski tanac i Boemsku rapsodiju Quennovaca koja je publiku ostavila bez daha. Nakon večernjeg druženja, puni dojmova i lijepih uspomena članovi zbora uputili su se kući. Valjda napomenuti da je dogovoren uzvratni koncert Gimpl-ovaca u Međimurju i da se radujemo njihovom dolasku. Ovakvim druženjima zbor kroz glazbu predstavlja Općinu Nedelišće, Međimursku Županiju pa mu u tome pomaže i Turistička zajednica Općine Nedelišće.
Ovim druženjem ali i koncertom završena je još jedna uspješna sezona PZ Josip Vrhovski. Umjetnički voditelj, Branimir Magdalenić, zadovoljan je postignutim uspjesima, nastupima i koncertima a nakon zasluženog odmora u rujnu već kreću pripreme za Božićni koncert u Nedelišću.
Ukoliko se želite pridružiti zboru kao član slobodno nam se javite u rujnu. Probe se održavaju u dvorani Mesapa, lako ćete ih pronaći – samo slijedite glazbu 
Ovim putem zbor se zahvaljuje svima koji podupiru rad PZ Josip Vrhovski i bez kojih bi bilo teško ostvariti putovanja i druženja te sklapanje prijateljstava među zborovima, prije svega to je Općina Nedelišće, Mesap a posebno tvrtka Centrometal iz Macinca koja je pomogla i u realizaciji puta u Ravnu Goru. Svi članovi Upravnog odbora zbora i pjevači od srca se zahvaljuju.