Utorak , 10 Prosinac 2019
deenhr

Info

PREDSTAVLJENA MONOGRAFIJA PZ „JOSIP VRHOVSKI“ FRANJE PRELOŽNJAKA I ALEKSANDRE LIČANIN

Monografija_20 godina PZ Josip Vrhovski

Dvadeset godina unatrag u općini Nedelišće , na inicijativu Franje Varge iz Nedelišća, osnovan je Pjevački zbor “Joisp Vrhovski”, ponosni nositelj imena poznatog pedagoga i skladatelja rođenog u Črečanu. Povodom tog jubileja izdana je monografija  20 godina Pjevačkog zbora Josip Vrhovski Nedelišće, zajedničko djelo suautora Franje Preložnjaka i Aleksandre Ličanin. Autorica je govorila u ime ... Opširnije »

NEDELIŠĆE NA DANIMA MLADOG MASLINOVOG ULJA U VODNJANU

Vodnjan_DMMU 2019 (5)

Turistička zajednica Općine Nedelišće već se četvrtu godinu zaredom odazvala pozivu Grada Vodnjana u Istri na manifestaciju Dani mladog maslinovog ulja, koja se održavala od 15. – 17. studenoga 2019..Ovogodišnji 15. dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu potvrdili su prestižan status ovog sajma na kojem sudjeluje više od 100 izlagača iz ... Opširnije »

ODRŽAN OBLJETNIČKI KONCERT PUHAČKOG ORKESTRA NEDELIŠĆE

IMG_20191117_185149

Puhački orkestar Općine Nedelišće održao je prvi samostalni koncert u nedjelju, 17. studenog, sportskoj dvorani Osnovne škole Nedelišće. Datum koncerta nije odabran slučajno, već upravo na sam dan održavanje prve probe novookupljenog Orkestra, u čijem radu danas sudjeluje 25 članica i članova svih dobnih skupina. Na početku su domaćini izveli ... Opširnije »

NAŠE PETNAESTO MARTINJE

Martinje2019-64

Brojni ljubitelji domaće hrane i dobre kapljice odazvali su se na jubilarno 15. izdanje Martinja u Nedelišću koje se održalo protekle subote, 09. studenog s početkom u 10,00 sati u dvorani MESAP-a. Ukupno 35 udruga, vinara, obrta i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava predstavili su svoje proizvode, vina i bogatu tradicionalnu međimursku ... Opširnije »

ODBROJAVAMO DO MARTINJA U NEDELIŠĆU 2019.

Martinje 2016. (1)

Turistička zajednica Općine Nedelišće poziva sve ljubitelje dobrog vina i domaće gastronomije da posjete 15. izdanje Martinja u Nedelišću 2019., koje će se održati u subotu, 9. studenog od 10.00 sati.   U dvorani Mesapa će se predstaviti brojni vinari iz Nedelišća, udruge i obiteljska poljoprivredna gospodarstva. U 12.00 sati posjetitelje ... Opširnije »

DANI ZAHVALNOSTI U NEDELIŠĆU JOŠ JEDNOM RAZGALILI IZLAGAČE I POSJETITELJE

DaniZahvalnosti2019-19

U subotu, 12. listopada 2019., održano je 16. izdanje nedelišćanskih Dana zahvalnosti. Dvorana Mesapa bilo je središte sjajne atmosfere, šarenila okusa, boja i mirisa. Na 16. danima zahvalnosti za plodove zemlje okupio se dosad najveći broj posjetitelja iz svih dijelova Međimurja i šire. Otvorenje je s pozornice pozdravila zamjenica župana Sandra Herman, dok je ... Opširnije »

HOSTEL ATON TREĆI U NACIONALNOJ KONKURENCIJI

72271197_504816587034170_7040565087458820096_n

Na Danima hrvatskog turizma u Osijeku  dodijeljene su godišnje turističke nagrade. Začetnici i nositelji projekta su Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora, koji nastoje jačati konkurentnost, inovativnost i kvalitetu u turističkom sektoru. Nagrade se dodjeljuju u šest različitih kategorija: Destinacija godine, Nagrada za održivi turizam, Inovacija godine, ... Opširnije »

KAK SE NEGDA BRALA KURUZA

IMG_20191001_100014

U listopadu, kad bi otvrdnuli kukuruzni klipovi, bilo je vrijeme za berbu kukuruza. Berači bi se uputili u polja i prionuli berbi koja se nekada obavljala ručno, a danas se svi poslovi obavljaju strojno. Pa ipak, ručnoj berbi ne damo da ode u zaborav, što potvrđuju članice Udruge žena iz ... Opširnije »

DOĐITE NAM U NEDELIŠĆE NA DANE ZAHVALNOSTI!

15.Dani_Zahvalnosti (13 of 22)

Nedelišće će u listopadu ponovo postati središte i okupljalište zaljubljenika u gastro tradiciju i kulturnu baštinu našega kraja. Najdugovječnija, najveća jesenska manifestacija u općini Dani zahvalnosti za plodove zemlje ove godine se održava po 16. put, u subotu, 12. listopada. Organizator je Turistička zajednica Općine Nedelišće, uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Međimurske županije. ... Opširnije »

HOSTEL “ATON” NOMINIRAN ZA “TURISTIČKI CVIJET – KVALITETA ZA HRVATSKU”

Nacionalni gimnastički centar ATON

Hrvatska gospodarska komora i ove godine, 23. put zaredom, provodi akciju Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku u kojoj se dodjeljuju priznanja najboljim hrvatskim hotelima, marinama, kampovima, DMK putničkim agencijama, charter kompanijama, hostelima, lječilištima/spa i  restoranima. Od ukupnog broja hostela u Hrvatskoj koji posluju u ovoj godini, njih 364, među nominirane za ... Opširnije »

DANI ZAHVALNOSTI OTVORENI ZA PRIJAVE IZLAGAČA

POZIV_FB

U Nedelišću će 12. listopada biti održani 16. dani zahvalnosti. Tradicionalna manifestacija u organizaciji Turističke zajednice Općine Nedelišće, na kojoj se očekuje nastup brojnih izlagača i izvođača, nesumnjivo je najposjećenija takova manifestacija u Međimurju. Mjesto susreta je sajamska dvorana MESAP od 10.00 sati, a publika je dobro došla pogledati rukotvorine, tradicionalne domaće proizvode i ... Opširnije »

“BAKINI KOLAČI” U BELICI DOZVALI I ŽENE IZ OPĆINE NEDELIŠĆE

IMG-420fb55b0c4ca70e799430fb798fea50-V

Festival međimurskih slastica “Bakini kolači” održan je 21. rujna po peti put, a domaćinstvo je pružila Udruga žena Općine Belica koja je Udruzi “Međimurska gruda” iz Dunjkovca bila izvrstan suradnik tijekom organizacije manifestacije. Jednako tako i Općina Belica se nesebično angažirala prilikom pripreme i održavanja “Bakinih kolača” u dvorištu Društvenog doma ... Opširnije »

MEĐIMURSKA GRUDA POZIVA: DOĐITE U BELICU NA “BAKINE KOLAČE”!

plakat-2019-705x1024 aa

Udruga za očuvanje kulturne baštine „Međimurska gruda“ iz Dunjkovca i Udruga žena Općine Belica organiziraju 5. festival međimurskih slastica – „Bakini kolači“. Očuvanje gastronomske tradicije Međimurja te svakodnevni rad brojnih Međimurki i Međimuraca nit su vodilja spomenute manifestacije, koja se ove godine održava u Belici, u subotu, 21. rujna 2019. ... Opširnije »

POZIV IZLAGAČIMA NA 16. DANE ZAHVALNOSTI U NEDELIŠĆU

POZIV_FB

U Nedelišću će 12. listopada biti održani 16. dani zahvalnosti. Tradicionalna manifestacija u organizaciji Turističke zajednice Općine Nedelišće, na kojoj se očekuje nastup brojnih izlagača i izvođača, nesumnjivo je najposjećenija takova manifestacija u Međimurju. Mjesto susreta je sajamska dvorana MESAP od 10.00 sati, a publika je dobro došla pogledati rukotvorine, tradicionalne domaće proizvode i ... Opširnije »

ODRŽANA JESENSKA BICIKLIJADA „STAZAMA OPĆINE NEDELIŠĆE“

JesenskaBiciklijada_Nedelišće2019-102

Nakon nepovoljnih vremenskih uvjeta kroz cijeli tjedan, u nedjelju, 08.09., vrijeme je izdržalo i uspješno je održana još jedna jesenska biciklijada „Stazama općine Nedelišće“. Okupilo se 230 biciklista, svih dobi, iz cijelog Međimurja, ali i s područja Varaždinske i Zagrebačke županije, koji su u 10,00 sati startali iz Lovačkog doma ... Opširnije »