Srijeda , 26 Veljača 2020
deenhr
MOSTAR – SINJ: Nedelišćani predstavili baštinu Međimurja

MOSTAR – SINJ: Nedelišćani predstavili baštinu Međimurja

S voljom i pažnjom iskrenog čuvara baštine svojega kraja, članovi nedelišćanskih kulturno-umjetničkih udruga predstavili su međimursko nematerijalno kulturno blago kroz svoje nedavne nastupe u Sinju i Mostaru (Bosna i Hercegovina). Ispred dviju pozornica okupila se brojna publika koju je s Međimurjem u pjesmi i plesu upoznala Kulturno-umjetnička udruga “Seljačka sloga” i njezina Muška vokalna skupina, potom Puhački orkestar Općine Nedelišće i Mažoretknje Nedelišća.

Cjelovečernjim programima u dva grada obuhvatili su etno glazbu i folklor, modernu i klasičnu glazbu te mažoret plesni izraz, sve u najboljim promotivnim izdanjima. Kulturni amaterizam Međimurja, koji je u Nedelišću posebno cijenjen, tako je još jednom našao put do gledatelja čije su lijepe kritike unijele novi elan u redove Slogaša, puhača i mažoretkinja. Bila je to lijepa prilika i za izlet svih izvođača u Međugorje, za nadolazeće zaključenje ljetnih odmora i pripremu za novu sezonu.

Foto Mostar Sinj (11) Foto Mostar Sinj (12) Foto Mostar Sinj (1) Foto Mostar Sinj (2) Foto Mostar Sinj (3) Foto Mostar Sinj (4) Foto Mostar Sinj (5) Foto Mostar Sinj (6) Foto Mostar Sinj (7) Foto Mostar Sinj (8) Foto Mostar Sinj (9) Foto Mostar Sinj (10)