Nedjelja , 5 Travanj 2020
deenhr
NAS 145 VOZILO JE JESENSKU BICIKLIJADU

NAS 145 VOZILO JE JESENSKU BICIKLIJADU

U subotu, 12. rujna, održana je naša, sad već tradicionalna, jesenska biciklijada Stazama općine Nedelišće, kojoj se odazvalo čak 145 biciklista.

S vožnjom smo startali s prostora nedelišćanskog Mesapa, s tim da su pojedinci birali kojom će se rutom voziti. Prvi punkt na kojem smo se zaustavili bio je restoran Mamica gdje su nam domaćini pripremili peciva i sokove. Otprilike polovica sudionika nastavila je rutu prema Središču ob Dravi gdje su posjetili manifestaciju “Praznik buč” kojoj je posjet – također sastavni dio biciklijade. Nakon obilaska manifestacije u Sloveniji, biciklisti su vožnju nastavili prema Črečanu gdje ih je čekala okrepa.

Bicikliranje su završili na Mesapu u Nedelišću gdje je bio poslužen već tradicionalni grah. Sudionici su iskoristili lijepo vrijeme i uživali su u vožnji i druženju.

Kao i ranijih godina, članovi Biciklističkog kluba Letina su nam pomogli u organizaciji i provedbi, brinući se za označavanje staza i vođenje biciklista tijekom biciklijade, dok su pripadnici DVD-a Nedelišće, Gornji Kuršanec, Pušćine i Gornji Hrašćan olakšali posao Prometnoj policiji PU Međimurske i osigurali prelazak prometnica.

Članice Mažoretkinja Nedelišća su kod prijave evidentirale sve sudionike i ponudile okrepu na punktovima. Na ovom mjestu zahvaljujemo i djelatnicima tvrtke Chaky koji su intervenirali u slučajevima kvara bicikla te tvrtki Agromeđimurje koja je za sve sudionike osigurala jabuke.

bic bic1 bic2 bic3 bic5 bic6 bic7 bic8 bic9 bic10 bic11 bic12 bic13 bic14 biciklijada