Nedjelja , 8 Prosinac 2019
deenhr
NEDELIŠĆE UGOSTILO 39. MEĐUNARODNU IZLOŽBU MALIH ŽIVOTINJA

NEDELIŠĆE UGOSTILO 39. MEĐUNARODNU IZLOŽBU MALIH ŽIVOTINJA

Udruga uzgajivača malih životinja Nedelišće je po 39. put bila izvrstan domaćin Međunarodnoj izložbi malih životinja, priređenoj u dvorani Mesapa u Nedelišću, od 10. do 12. siječnja. Izlagači su došli u rekordnom broju – njih 122 izložili su 1529 životinja među kojima je ocjenjivački sud birao šampionske primjerke. Sudački timovi za golubove, perad, kuniće i ptice brojali su ukupno sedamnaest sudaca, a rukovoditelj ocjenjivanja bio je Ivica Šoltić, međunarodni sudac za perad i predsjednik nedelišćanske Udruge domaćina izložba.

Na vanjskom prostoru Mesapa brojni su uzgajivači iskoristili priliku za prodaju životinjica, osobito ptica. Istodobno su se na izložbi održavale dvije specijalizirane izložbe: Specijalna izložba svih pasmina gušana te Specijalna izložba međimurske kokoši. Izloženo je ukupno 1149 golubova, 90 ptica, 209 peradi i 81 kunić. Proglašenje je obuhvatilo čak sto i trideset dobitnika nagrade šampiona, a od “specijalki” nagrađeni su: u kategoriji “međimurske kokoši” Michael Schraubek iz Draškovca kao najbolji, Julije Toplak iz Pušćina kao drugi iz Pušćina i treći Alojzije Zvonar iz Donje Dubrave.

Kategorija “engleskog patuljastog gušana” je šampionom proglasila Frana Pintarića iz Dekanovca. Iza njega su Austrijanci Gerhard Mayer i Knible Dietmar. U klasi “brnskog gušana” pobijedio je uzgajivač Zvonimir Vlahek iz Donjeg Hrašćana, a slijedi ga Miljenko Palfi iz Male Subotice. Nadalje, Ivica Pintarić iz Dekanovca uzgojio je šampiona “engleskog velikog gušana”. Slijede ga Vladimir Daraboš iz Varaždina i Helmuth Horvat iz Austrije. Pomeranski gušan šampion uzgojen je kod Đure Zadravca iz Zebanca, a slijedi ga ZlatkoOrešnik iz Ormoža. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA