Nedjelja , 20 Listopad 2019
deenhr
Pjevački zbor Josip Vrhovski organizira Glazbene svečanosti

Pjevački zbor Josip Vrhovski organizira Glazbene svečanosti

Pjevački zbor Josip Vrhovski organizira i ove godine Glazbene svečanosti Josip Vrhovski, manifestaciju u čast međimurskom skladatelju i pedagogu čije ime i zbor nosi, Josipu Vrhovskom.
Glazbene svečanosti održat će se u dva dana i to 25. i 26. travnja 2014. U petak 25. travnja polaganjem vijenca u Črečanu kod rodne kuće Josipa Vrhovskog, otvorit će se Glazbene svečanosti Josip Vrhovski s početkom u 17 sati, a Pjevački zbor nakon toga održat će koncert u Črečanu. U subotu 26. travnja Pjevački zbor Gimpl iz Ravne gore bit će gost na Glazbenim svečanostima Josip Vrhovski koje će se održati u Sportskoj dvorani Osnovne škole Nedelišće s početkom u 19.30 sati.


Ulaz je za sve posjetitelje besplatan. Mješoviti pjevački zbor Gimpl iz Ravne Gore osnovan je u ožujku 2003. god. U svojem repertoaru zbor broji obrade popularnih pjesama, gospel, klasičnu i tradicijsku glazbu, kao i pjesme na ravnogorskom govoru. U deset godina djelovanja zbor je bio organizator niza kulturnih manifestacija od kojih izdvajamo Božićni koncert i PanFest. 2010. godine MPZ Gimpl pozvan je da sudjeluje u velikom projektu PGŽ-a te je time postao dio najvećeg pjevačkog zbora u Hrvatskoj, zbora CASTRUM.
Godinu ranije zbor je uživo na koncertu “Pjevajte s nama” snimio prvi nosač zvuka pod nazivom “Ki je Rauna Gara”, a  2011. godine snimljeno je još nekoliko novih pjesama i objedinjeno u novi pod nazivom “To smo mi”. Kruna rada zbora je bila krajem 2012. godine i početkom 2013. uspješnim nastupom na HRT-u u emisiji “Do posljednjeg zbora” gdje je glas Ravne Gore pronijet putem medija gotovo cijelom svijetu.
Gimpl je stigao do polufinalne emisije i zauzeo četvrto mjesto. Do 2010. godine zbor je vodio Nikola Poljančić Bajt, a nakon toga je dirigentsku palicu preuzela prof. Žaklina Majetić Mufić.