Ponedjeljak , 16 Prosinac 2019
deenhr
S 14. REVIJE MAŽORETKINJA NEDELIŠĆA

S 14. REVIJE MAŽORETKINJA NEDELIŠĆA

Prepuna dvorana Nacionalnog gimnastičkog centra ATON u Nedelišću u nedjelju, 16. ožujka svjedočila je dosad najljepšoj reviji Mažoretkinja Nedelišća i gostiju. Po četrnaesti put održan je program prezentacije godišnjeg rada nedelišćanskog sastava, u kojem svoje mjesto uvijek dobiju i drage gošće iz Međimurja, Varaždina i Ludbrega.

Nastupile su mažoretkinje iz Kotoribe, Goričana, Murskog Središća, Svetog Martina na Muri, Varaždina i Ludbrega kao gostujući sastavi, a svoje je plesove izvelo i pet domaćinskih sastava. Nastupio je mažoret vrtić pod vodstvom Ide Topolnjak, potom dječji sastav predvođen trenericama Blankom Šipek i Kristinom Bacinger, mlađe kadetkinje koje trenira Ivana Hajdinjak te starije kadetkinje i seniorke koje vodi Vedrana Horvat. Plesni dio programa obilježile su vesele pjesme, koreografije s mažoret štapom i pomponima te drugim rekvizitima koje su izvodile mažoretkinje svih uzrasta.

Postrojavanje s početka programa impresioniralo je publiku. Preko tristo mažoretkinja u svojim je lijepim odorama plijenilo pozornost, a sudionike programa pozdravile su predsjednica Udruge mažoretkinja Nedelišća Lidija Branilović i zamjenica načelnika Općine Nedelišće Ivanka Novak. U završnici programa publika je bila oduševljena. Seniorke Mažoretkinja Nedelišća i njihove starije kadetkinje plesale su u mraku, sa svijetlećim tijelima u rukama i pružile osebujan doživljaj ovogodišnje, 14. po redu, revije koja je najavila još lijepih koreografija i druženja u svim sastavima.

kotoriba nove seniorke (1) postrojavanje seniorke 2 starije kadetkinje