Nedjelja , 15 Prosinac 2019
deenhr
VEČER PJESME I PLESA UZ MEĐUNARODNI DAN ŽENA

VEČER PJESME I PLESA UZ MEĐUNARODNI DAN ŽENA

Tradicinalna priredba koja se održava u sportskoj dvorani Osnovne škole Nedelišće ovaj je put nadmašila očekivanja. Program pod nazivom VEČER PJESME I PLESA održan je pred publikom koja je do posljednjeg mjesta ispunila dvoranu i vrlo srdačno nagradila sve sudionike koji su se predstavili.

Načelnik Općine Nedelišće Darko Dania i njegova zamjenica Ivanka Novak su istom zgodom svim prisutnim ženama čestitali Međunarodni dan žena uručivši im po crvenu ružu. Bio je to njihov mali doprinos dobrom ugođaju koji su osigurali pjevači, svirači i plesači. Uvodno je zapjevao Pjevački zbor “Josip Vrhovski” Nedelišće pod ravnanjem Branimira Magdalenića, prof., a potom je u dvorani dominirao ples najmlađih folkloraša Kulturno-umjetničke udruge “Seljačka sloga” Nedelišće. Pripremile su ih Jasna Hajdinjak i Marija Kukolić.

Pratili su ih već iskusni svirači Tamburaškog orkestra koji vodi Miroslav Novak, prof. Zasvirali su i kao kulisa Julijani Kočila i Ivani Tkalec iz Selnice koje su nastupile kao gošće, dok su veselje izazvala djeca iz Dječjeg zbora Slakovec. Njih trideset pjeva u zboru koji vodi Andrea Feher pa su tako i za Večer pjesme i plesa pripremili nekoliko skladbi.

Val oduševljenja izazvao je nastup folklora “Seljačke sloge” koji je pripremio podravsku koreografiju s potpisom nove koreografkinje u KUU-u Jelene Tisaj. Nastupili su u novim nošnjama koje je izradio Stjepan Kukolić vođen predlošcima s područja Đelekovca. Mažoretkinje Nedelišća nastupile su sa svojim seniorskim i starijim kadetskim sastavom. Vodi ih već iskusna Vedrana Horvat, a puno više od tog rada publika će moći vidjeti na 10. promotivnom nastupu Mažoretkinja Nedelišća ove subote, 14. ožujka u sportskoj dvorani OŠ Nedelišće od 18 sati.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA