Srijeda , 8 Travanj 2020
deenhr

Vijesti

KUU “SELJAČKA SLOGA” NEDELIŠĆE NA RIJEČKOM KARNEVALU

IMG_20200223_135107

Članovi KUU „Seljačka sloga“ Nedelišće i članovi njihove folklorne sekcije, te Puhački orkestar općine Nedelišće ove su godine prvi puta sudjelovali na velikom Riječkom karnevalu. Oni su tako prva grupa s područja Općine koja je sudjelovala naMeđunarodnoj karnevalskoj povorcis ukupno 45 sudionika, a od ukupno 116 grupa u povorci su ... Opširnije »

BIL JE NEDELSKI FAŠNIK

Maskare_Nedelisce2020-154

Vesela fašnička povorka okupila je u subotu, 22. veljače, ispred OŠ Nedelišće, preko 1200 maškara. Svi oni, od najmlađih vrtićkih skupina, preko školaraca pa do ozbiljnih fašničkih grupa, prošetali su svoje kreativne maske centrom Nedelišća i predstavili se mnogobrojnoj publici na jošjednom „Fašniku u Nedelišću“. Okupivši se na cilju, u ... Opširnije »

ZBIRKA ŠTREKARI OTVORENA U NOĆI MUZEJA 2020.

Strekari - Noc muzeja_letak

  Zadnji petak u siječnju u cijeloj je Hrvatskoj rezerviran za Noć muzeja, koji tijekom večeri posjetiteljima omogućuje da besplatno posjete i razgledaju muzejske postave i zbirke. Četvrtu godinu zaredom Udruga za očuvanje kulturne baštine “Međimurska gruda” i Turistička zajednica Općine Nedelišće otvaraju vrata povijesne zbirke „Štrekari“, koja je uređena u prostoru željezničke ... Opširnije »

POZIVAMO VAS NA FAŠNIK 22.2.2020.

FašnikNedelišće2019 (139 of 446)

Dragi prijatelji, sve vas pozivamo na maskiranje i sudjelovanje u jednoj od najvećih šarenih povorki u Međimurju! Dođite na Fašnik u Nedelišću koji održavamo kad kalendar okrene 5 dvojki – 22.2.2020. Povorku ćemo, već po tradiciji, formirati na Trgu Republike kod Osnovne škole Nedelišće od 14:30 sati, a potom krenuti ... Opširnije »

VINCEKOVO KOD KERMANA PO 7. PUT

plakat2

U subotu, 18. siječnja 2020. održava se 7. Vincekovo kod Kermana u organizaciji TZO Nedelišće, Teniskog kluba Nedelišće,Vinske kuće Kerman i Udruge ‘Maxenca’ Macinec na kojem će sudionici propješačiti 11 km od Macinca do Svetog Urbana. U 9,00 sati zakazano je okupljanje i preuzimanje bonova za hranu i piće, a ... Opširnije »

MAŽORETKINJE NEDELIŠĆA NA NOVOGODIŠNJOJ PARADI U RIMU

DSC07175

Novogodišnja parada u Rimu održava se već dugi niz godina s ciljem proslave glazbe i kulture u samom centru “vječnog grada” Rima. Ove godine na njoj su nastupile i Mažoretkinje Nedelišća kao jedine predstavnice Hrvatske. Više od 30 grupa iz cijele Europe i SAD-a startalo je prvog siječnja u popodnevnim ... Opširnije »

ČAROBAN PLES U ARANŽMANU MAŽORETKINJA NEDELIŠĆA

MazoretkinjeNedelisce2019-237

Prošlog petka je u večernjim satima održana peta po redu Plesna čarolija Mažoretkinja Nedelišća. Sportska dvorana Osnovne škole Nedelišće bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a gledatelji su mogli pratiti plesnu i glazbenu čaroliju za koju se 130 nasmijanih mažoretkinja pripremilo zajedno sa svojim gostima: Puhačkim orkestrom Općine Nedelišće i ... Opširnije »

45. MEĐUNARODNA IZLOŽBA MALIH ŽIVOTINJA

IMG-55281e1b5e1070c464bfa716f5389c7e-V

Od 10. do 12. siječnja 2020. u Nedelišću će biti održana 45. međunarodna izložba malih životinja sa specijalnom izložbom svih gušana i međimurske kokoši. Organizator i domaćin izložbe, Udruga uzgajivača malih životinja Nedelišće, ovaj puta najavljuje predstavljanje čak 160 uzgajivača iz cijele Hrvatske, Slovenije i Mađarske koji će izlagati u dvorani Mesapa. Potvrđeno ... Opširnije »

Općina Nedelišće zaslužuje ovakvu monografiju

Promocija monografije (1)

Općina Nedelišće izdavač je Monografije Nedelišća predstavljene u petak, 20. prosinca 2019. u nedelišćanskom Atonu. Načelnik Darko Dania je u ime izdavača istaknuo da će monografija biti dostavljena u sva domaćinstva na području općine. – Mišljenja smo da svako kućanstvo u općini treba imati primjerak knjige koja govori o našem ... Opširnije »

MAŽORETKINJE NEDELIŠĆA NAS POZIVAJU NA PLES

IMG_3639

Poruka Mažoretkinja Nedelišća za sve nas: U blagdanskom duhu i dobrom raspoloženju, najavljujemo dan kada ćete poželjeti biti u našem okruženju. Petak, 27. prosinca u 18 sati, bit će dan kad ćete željeti s nama zaplesati. „Plesna čarolija Mažoretkinja Nedelišća“ naš je tradicionalni božićno-novogodišnji program, pa vas pozivamo da uveličate ... Opširnije »

ADVENT U NEDELIŠĆU

Platana-3___

Turistička zajednica Općine Nedelišće odlučila je obogatiti adventsko vrijeme i uoči Božića upriličiti druženje koje će biti održano kod stabla platane, na Trgu Republike u Nedelišću. Bit će to prvo takovo druženje, a održat ćemo ga u petak i subotu, 20. i 21. prosinca, od 17 do 21 sat. U ... Opširnije »

PREDSTAVLJENA MONOGRAFIJA PZ „JOSIP VRHOVSKI“ FRANJE PRELOŽNJAKA I ALEKSANDRE LIČANIN

Monografija_20 godina PZ Josip Vrhovski

Dvadeset godina unatrag u općini Nedelišće , na inicijativu Franje Varge iz Nedelišća, osnovan je Pjevački zbor “Joisp Vrhovski”, ponosni nositelj imena poznatog pedagoga i skladatelja rođenog u Črečanu. Povodom tog jubileja izdana je monografija  20 godina Pjevačkog zbora Josip Vrhovski Nedelišće, zajedničko djelo suautora Franje Preložnjaka i Aleksandre Ličanin. Autorica je govorila u ime ... Opširnije »

NEDELIŠĆE NA DANIMA MLADOG MASLINOVOG ULJA U VODNJANU

Vodnjan_DMMU 2019 (5)

Turistička zajednica Općine Nedelišće već se četvrtu godinu zaredom odazvala pozivu Grada Vodnjana u Istri na manifestaciju Dani mladog maslinovog ulja, koja se održavala od 15. – 17. studenoga 2019..Ovogodišnji 15. dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu potvrdili su prestižan status ovog sajma na kojem sudjeluje više od 100 izlagača iz ... Opširnije »

ODRŽAN OBLJETNIČKI KONCERT PUHAČKOG ORKESTRA NEDELIŠĆE

IMG_20191117_185149

Puhački orkestar Općine Nedelišće održao je prvi samostalni koncert u nedjelju, 17. studenog, sportskoj dvorani Osnovne škole Nedelišće. Datum koncerta nije odabran slučajno, već upravo na sam dan održavanje prve probe novookupljenog Orkestra, u čijem radu danas sudjeluje 25 članica i članova svih dobnih skupina. Na početku su domaćini izveli ... Opširnije »

NAŠE PETNAESTO MARTINJE

Martinje2019-64

Brojni ljubitelji domaće hrane i dobre kapljice odazvali su se na jubilarno 15. izdanje Martinja u Nedelišću koje se održalo protekle subote, 09. studenog s početkom u 10,00 sati u dvorani MESAP-a. Ukupno 35 udruga, vinara, obrta i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava predstavili su svoje proizvode, vina i bogatu tradicionalnu međimursku ... Opširnije »