Petak , 20 Rujan 2019
deenhr

Vijesti

MEĐIMURSKA GRUDA POZIVA: DOĐITE U BELICU NA “BAKINE KOLAČE”!

plakat 2019

Udruga za očuvanje kulturne baštine „Međimurska gruda“ iz Dunjkovca i Udruga žena Općine Belica organiziraju 5. festival međimurskih slastica – „Bakini kolači“. Očuvanje gastronomske tradicije Međimurja te svakodnevni rad brojnih Međimurki i Međimuraca nit su vodilja spomenute manifestacije, koja se ove godine održava u Belici, u subotu, 21. rujna 2019. ... Opširnije »

POZIV IZLAGAČIMA NA 16. DANE ZAHVALNOSTI U NEDELIŠĆU

POZIV_FB

U Nedelišću će se 12. listopada održavati 16. po redu 'Dani zahvalnosti'. Tradicionalna manifestacija u organizaciji Turističke zajednice Općine Nedelišće, na kojoj se očekuje nastup brojnih izlagača i izvođača iz Općine, ali i puno šire. Na dobro poznatoj lokaciji, sajamskoj dvorani MESAP-a, s početkom u 10,00 sati. Pozivaju se svi ... Opširnije »

ODRŽANA JESENSKA BICIKLIJADA „STAZAMA OPĆINE NEDELIŠĆE“

JesenskaBiciklijada_Nedelišće2019-102

Nakon nepovoljnih vremenskih uvjeta kroz cijeli tjedan, u nedjelju, 08.09., vrijeme je izdržalo i uspješno je održana još jedna jesenska biciklijada „Stazama općine Nedelišće“. Okupilo se 230 biciklista, svih dobi, iz cijelog Međimurja, ali i s područja Varaždinske i Zagrebačke županije, koji su u 10,00 sati startali iz Lovačkog doma ... Opširnije »

BUDITE I VI KAZALIŠNA PUBLIKA U NEDELIŠĆU

kazalisne veceri plakat 2019

Kazališna družina KUU “Seljačka Sloga” Nedelišće  i ove godine, po 5. put,organizira kazališne večeri, s ciljem senzibiliziranja publike za umjetnost na daskama koje život znače, a kroz prikaz amaterskog kazališnog stvaralaštva naše i družina širom RH. Ovogodišnja Večer održat će se u subotu i nedjelju,7. i 8. rujna 2019. godine, ... Opširnije »

ODRŽAN NAJVEĆI MAŽORET KAMP U NEDELIŠĆU DOSAD

default

Najuspješniji projekt Mažoretkinja Nedelišća – Mažoret kamp Nedelišće 2019. – održan je po sedmi put, uz sudjelovanje preko 130 djevojčica s područja općine Nedelišće i cijelog Međimurja, što je najveći broj polaznica do sad. Radi se o najvećem mažoret kampu ovakvog tipa u Hrvatskoj koji je održan u Nedelišću na ... Opširnije »

PRAZNIK BUČ U SREDIŠĆU OB DRAVI

praznik buč_plakat

Uljara u slovenskom Središču ob Dravi svakog rujna organizira Dan otvorenih vrata – Praznik buč. Ove godine manifestacija će biti održana po 17. put i to u subotu, 7. rujna. Program počinje u 9.30 i traje do 16.00 sati, a održava se pod šatorom u dvorištu Uljare. Domaćini pripremaju kulturni ... Opširnije »

Tretman za komarce – srijeda

Obavještavamo da će se tretman komaraca na području općine Nedelišće – u naseljima Nedelišće i Pušćine – provesti u srijedu 28.08.2019 u razdoblju 05 do 07 sati, a u naseljima Macinec, Črečan, Slakovec, Gornji Hrašćan i Trnovec, Gornji Kuršanec, Dunjkovec i Pretetinec u razdoblju 18.30 do 20.30 sati. Tretman će ... Opširnije »

MOSTAR – SINJ: Nedelišćani predstavili baštinu Međimurja

Foto Mostar Sinj (13)

S voljom i pažnjom iskrenog čuvara baštine svojega kraja, članovi nedelišćanskih kulturno-umjetničkih udruga predstavili su međimursko nematerijalno kulturno blago kroz svoje nedavne nastupe u Sinju i Mostaru (Bosna i Hercegovina). Ispred dviju pozornica okupila se brojna publika koju je s Međimurjem u pjesmi i plesu upoznala Kulturno-umjetnička udruga “Seljačka sloga” ... Opširnije »

OBILJEŽILI SMO DAN MACINCA

Dani-Macinca-24

U organizaciji Vijeća mjesnog odbora i NK “Centrometal” Macinec, uz blagdan Velike Gospe, po 22. put Macinec je proslavio svoj dan. Nakon svete mise i mimohoda od crkve do Sportskog doma, održan je kulturno-umjetnički program ispunjen recitacijama, folklorom, pjesmom i plesom u kojem su nastupili KUU “Seljačka sloga” Nedelišće, Mažoretkinje ... Opširnije »

PRIPREMITE SE ZA JESENSKU BICIKLIJADU “STAZAMA OPĆINE NEDELIŠĆE”

Proljetna_Biciklijada (20 of 95)

Druga ovogodišnja biciklijada “Stazama Općine Nedelišće” u organizaciji Turističke zajednice Općine Nedelišće bit će održana u nedjelju, 8. rujna 2019. godine. Ponovo pozivamo sve vas rekreativce i bicikliste, male i velike, da nam se pridružite na stazama koje prolaze najljepšim krajolicima naše općine. Dijelom asfaltirane, dijelom makadamske, staze nisu zahtjevne, ... Opširnije »

MAŽORETKINJE POZIVAJU NA SVOJ 7. KAMP U NEDELIŠĆU!

mazoret kamp (5)

Mažoretkinje Nedelišća pozivaju sve djevojčice i djevojke da posljednji tjedan ljetnih praznika provedu u zabavnoj atmosferi na 7. mažoret kampu u Nedelišću! Mažoret kamp Nedelišće 2019. održavat će se od ponedjeljka, 26. kolovoza, do petka, 30. kolovoza, svakodnevno od 17 sati na vanjskim prostorima MESAP-a uz stručno vodstvo odgojiteljica, licenciranih ... Opširnije »

OBILJEŽAVAMO DAN MACINCA

Dani Macinca_2018 DANM

U četvrtak, 15. kolovoza 2019., na blagdan Velike Gospe, Macinec obilježava svoj dan i svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. I ove godine, 22. put zaredom, za sve mještane tradicionalno se organizirana velika proslava. Vijeće mjesnog odbora Macinec i Nogometni klub “Centrometal” Macinec pozivaju na svečanost kojom će biti ... Opširnije »

MAMIČINA ŽETVA

dav

U organizaciji i uz domaćinstvo Pansiona Mamica u Pušćinama, a u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Nedelišće i Turističkom zajednicom Međimurske županije, u nedjelju, 14. srpnja , održana je još jedna Mamičina žetva 2019., u voćnjaku pored Pansiona. Zbog najavljene kiše program je bio skraćena na jedan umjesto prethodno planirana tri ... Opširnije »

NAJMLAĐI ODVOZILI 6. DJEČJU BICIKLIJADU – PRETETINEC 2019.

DSCN5238

U subotu, 13.srpnja u organizaciji Udruge žena Pretetinec održana je 6. dječja biciklijada – Pretetinec 2019. U ovom biciklističkom natjecanju spretnost, snagu i brzinu odmjerilo je 90 mališana u dobi od 0 do 11 godina podijeljenih u 10 kategorija. Svi oni ozbiljno su shvatili natjecanje pa su se tako posljednji ... Opširnije »

ZA DAN DUNJKOVCA, USPRKOS KIŠI, SKUHAN GULAŠFEST 2019.

sdr

U nedjelju 7. srpnja održano je četvrto natjecanje u spravljanju međimurskog gulaša pod nazivom Gulašfest 2019. Uz kotliće su stali znalci koje je na sudjelovanje pozvao organizator – Udruga Međimurska gruda pa se tako odmjerilo sedam ekipa: DVD Dunjkovec, Udruga žena Dunjkovec, Udruga žena Pretetinec, Društvo športske rekreacije Grabanice, Udruga Hrastinka, ... Opširnije »