Četvrtak , 19 Rujan 2019
deenhr
VINCEKOVIM PUTEM OD MACINCA DO SVETOG URBANA

VINCEKOVIM PUTEM OD MACINCA DO SVETOG URBANA

U subotu, 18. siječnja po prvi put smo organizirali Vincekov pohod i od sudionika dobili poziv da to činimo i u godinama pred nama. Lijepo smo se zabavljali već od samog početka, ispred društvenog doma u Macincu gdje smo se okupili kraj štanda Udruge žena Macinec.

Dame su nas ugostile najbolje moguće, a tamburaši zasvirali. Vesela je povorka krenula put Badličana gdje nam je bila i prva stajanka, da bismo nakon okrepe krenuli put Vinske kuće Zvonka Kerman u Svetom Urbanu. Dobra atmosfera u dvorištu kuće, tik uz vinograde sa desecima tisuća trsova, trajala je par sati i bila okrunjena blagoslovom velečasnog Nikole Samodola, župnika Župe Presvetog Trojstva u Nedelišću. Biranim je riječima udobrovoljio veliku grupu – uz nas tu su bili i članovi IPA Kluba Međimurje (Međunarodne policijske organizacije) sa svojim prijateljima i simpatizerima.

Tradicionalni obred orezivanja trsa uprizorili su upravo domaćin Zvonko Kerman i njegov dugogodišnji suradnik Ivan Petek kojem je povjeren vinograd obitelji Kerman. Obišao nas je i načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, a folkloraši KUU-a Seljačka sloga Nedelišće zaplesali su i zapjevali u pratnji svojih tamburaša. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA