Nedjelja , 29 Ožujak 2020
deenhr
NAŠI DANI ZAHVALNOSTI SA 67 IZLAGAČA I RAZDRAGANOM PUBLIKOM

NAŠI DANI ZAHVALNOSTI SA 67 IZLAGAČA I RAZDRAGANOM PUBLIKOM

Manifestaciju Dana zahvalnosti za plodove zemlje održali smo 17. listopada u dvorani MESAP-a u Nedelišću i bilo, kao i uvijek, prepuno ljudi, oku i nepcu ugodnih sadržaja, dobre atmosfere.

Najdulju tradiciju u priređivanju manifestacija imamo upravo u Danima zahvalnosti pa smo po dvanaesti put zaredom primili veliki broj pojedinaca, udruga i OPG-a koji su izložili plodove zemlje, plodove svog rada. Čak 67 njih je na štandovima predstavilo cijelo Međimurje, Varaždinsku i Koprivničko-križevaku županiju, Sloveniju i Mađarsku. Radovima i proizvodima, tradicijskim rukotvorinama, starim zanatima i obrtima, ali i gastronomskim “pripravcima” ugodno su iznenadili brojnu publiku.

Proveden je i izbor najuspješnijih izlagača u kategorijama najljepše uređeni štand, međimursko najslatko, međimursko najslano i najatraktivnije kreacije s jesenskim plodovima. Izvan dvorane su svoj doprinos manifestaciji dali članovi Oldtimer kluba Međimurje sa svojim vozilima. U kulturno-umjetničkom programu sudjelovali su polaznici Dječjeg vrtića Zvončić Nedelišće, Mažoretkinje Nedelišća, KUD Vratišinec, KUD Štrigova, Folklorna skupina Zalakarosz iz Mađarske, Pevski zbor Brežice iz Slovenije te band Dobre vibracije.