Nedjelja , 5 Travanj 2020
deenhr

Priroda

Akumulacijsko jezero HE Čakovec

Jezero- Gornji Kursanec (7)

Gornji Kuršanec najpoznatiji je upravo po prostranom akumulacijskom jezeru Hidroelektrane Varaždin, koje je okupljalište građana željnih odmora i rekreacije. Nautički klub Međimurje na jezeru održava regate, školu jedrenja, školu za voditelje motornih čamaca i školu ronjenja. Mnogi se na jezeru odluče jedriti na dasci, loviti ribu, zaplivati. U ovom se ... Opširnije »

Ribnjak Jegerseg

Ribnjak Jegersek (2)

Ribnjak u Slakovcu omiljeno je mjesto šetača i namjernica koji brinu o staništu retencije. Opširnije »

Ribnjak Gornji Hrašćan

Ribnjak Gornji Hrascan (4)

Eksploatacija šljunka prilično je narušila stanište ribnjaka u Gornjem Hrašćanu, na štetu višegodišnjeg uzgoja. Opširnije »

Ribnjak Pušćine

Ribnjak Puscine (0)

Ribnjak u Pušćinama održavaju članovi Sportsko-ribolovnog društva Amur. Ribnjak je često mjesto sastajanja za tradicionalnih manifestacija u proljeće i ljeto. Opširnije »

Izletište Ribnjak Črečan

Ribnjak Crecan (7)

Uređeni ribnjak u Črečanu mjesto je okupljanja mještana iz naselja i okolice. Dobro društvo i dobar zalogaj osnovne su značajke Ribnjaka na kojem možete kušati riblje i međimurske specijalitete uz istovremenu mogućnost bavljenja ribolovom. Ribnjakom u Črečanu upravlja OPG Kirić. Prostor oko ribnjaka je uređen kao izletište, a namijenjen je ... Opširnije »

Rijeka Drava – stari tok

Drava stari tok (3)

Ostaci starog toka rijeke Drave velikim se dijelom prostiru upravo područjem Općine Nedelišće. Ta se blagodat još uvijek ogleda u Pušćinama, Kuršancu i Trnovcu, ali i u naseljima Vularija, Otok, Sveta Marija i Donja Dubrava, u tzv. donjem Međimurju. Područje Drave ujedno je i najočuvaniji ornitološki i ihtiološki rezervat u ... Opširnije »

Platana

Platana (1)

Stablo u središtu Nedelišća nije samo simbol tog mjesta već je i službeni spomenik parkovne arhitekture. Stara je preko tristo godina, u donjem dijelu opseg joj je šest i pol metara, a biolozi predviđaju da može rasti još stotinu godina i dulje. Vidjeti je možete na adresi Trg Republike 16. Opširnije »